Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Remedy leggyorsabban fogyó játéka az Alan Wake 2

remedy alan wake 2 videojáték
Alan Wake 2
Fotó: Remedy Entertainment
Vágólapra másolva!
Emellett az előző Control is átlépett egy nagy mérföldkövet az eladásokban.
Vágólapra másolva!

Korrekt pénzügyi eredményekről számolt be a Remedy Games játékfejlesztő, állítása szerint a tavaly október végén megjelent Alan Wake 2-ből már 1,3 millió kópiát sikerült eladnia, a széria rajongói által bő egy évtizede várt alkotás egyszerre jelent meg PC, PlayStation 5, továbbá Xbox Series platformokra.

Az első egymillió eladás az év elejéig valósult meg, a többi háromszázezer pedig az év első két hónapjában. Ezzel még nem hozta vissza az elkészítésének a költségeit, azonban így is a finn fejlesztőcég leggyorsabban fogyó játéka lett, a Remedy hosszú távú eladásokra számít, főleg mivel készül még hozzá két történetközpontú kiegészítő. Ezzel párhuzamosan a cég elárulta, hogy a 2019-es Control átlépte a 4 milliós eladást, már 100 millió euró feletti bevételnél jár.

A 360 alkalmazottjával moderált méretű fejlesztőcégnek számító Remedy jelenleg négy projekten dolgozik: a Control folytatása, a Control többjátékos és kooperatív spinoffja (Project Condor), az első két Max Payne remake változatai, továbbá egy Tencent által kiadott többjátékos cím (Project Kestrel/Vanguard) köti le az erőforrásait.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről