Nagy bajba kerülhet, ha letöltötte ezt a programot

gamer gamepad játékvezérlő videojáték playstation xbox
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Feltörték az egyik fejlesztő fiókját, adatlopót csempésztek az ingyenes termékbe.
Vágólapra másolva!

Az október közepi incidenst követően újból kártevővel fertőzött játék volt letölthető a vezető digitális számítógépes játékáruházból. Az áldozatnak alapvetően a Table 9 Studio bizonyult, a rendkívül pozitív fogadtatású Slay the Spire-höz ingyen letölthető Downfall - A Slay the Spire Fan Expansion kiegészítőjébe csempészett adatlopó kártevőt egy internetes bűnöző.

Az elveszített kör volt a legkisebb probléma a játékkal Forrás: Felix Lichtenfeld / Pixabay

Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a támadó hozzáférést szerzett a termék egyik fejlesztőjének steames és discordos fiókjaihoz, ezt követően pedig december 25-én megfűszerezte a Downfall steames csomagját az adatlopóval. A biztonsági esemény nem tartott sokáig, azok a gamerek vannak veszélyben, akik magyar idő szerint 19:30-20:30 között letöltötték és elindították a Downfall fertőzött változatát.

A támadó az Epsilon kártevőt építette be a játékkiegészítőbe, ez többek közt böngészőkből és egyéb alkalmazásokból próbál belépési adatokat és sütiket lopni, plusz egyéni módon mentett jelszavakat keres a számítógép háttértárán.

Az érintett gamereknek egy teljes víruskeresés lefuttatását követően jelszót kell változtatniuk a fontos szolgáltatásokban, például a levelezőkben, a közösségi oldalakon, a játékboltokban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!