Lopásellenes funkcióval futott be az iOS 17.3

apple iphone okostelefon mobilozás smartphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Emellett tizenöt sérülékenységet is javít az iPhone szoftverfrissítése.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé váltak az Apple támogatott mobileszközeihez és számítógépeihez a legújabb rendszerfrissítések, eszköztől függően az iOS 17.3, az iPadOS 17.3, a macOS 14.3, a tvOS 17.3, továbbá a watchOS 10.3 operációs rendszerekről van szó.

Erre nem vonatkozik az AppleCare Forrás: Taan Huyn / Unsplash

A szoftverek különböző bugok és sérülékenységek javításai mellett új funkciókat is hoznak. A legszélesebb kör számára érdekes iOS 17.3-ban tizenöt sebezhetőséget szüntetett meg az Apple, plusz elérhetővé tette az opcionálisan bekapcsolható Lopott eszközre vonatkozó védelmet, ami elveszi az utolsó olyan lehetőséget az iPhone-tolvajoktól, amivel képesek működőképes állapotban továbbadni a kezükhöz ragadt mobilokon.

„Ha bekapcsolja a Lopott eszközre vonatkozó védelem funkciót, akkor bizonyos funkciók használatához és műveletek elvégzéséhez további biztonsági követelményeket kell teljesítenie, ha az iPhone nem valamilyen ismerős helyen, például otthon vagy a munkahelyen van. Így ha valaki ellopja az Ön készülékét, és tudja a jelszavát, nehezebben tud lényeges változtatásokat végrehajtani az Ön fiókjában vagy készülékén" – olvasható az újdonságot ismertető támogatási oldalon.

Ezen túlmenően az iOS 17.3 finomít a balesetek automatikus detektálására kitalált vészhívó funkción, elérhetővé vált a lejátszási listák másokkal való közös szerkesztése, továbbá a Beállítások appban már részletesen áttekinthető az összes birtokolt eszköz AppleCare garanciális állapota.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!