Egyszerű lett Androidon az eSIM-ek átmásolása

samsung galaxy s24 ultra fotózás mobilfotózás selfie szelfi
Samsung Galaxy S24 Ultra
Fotó: Samsung
Vágólapra másolva!
Cserébe sajnos specifikusan engedélyezniük kell a mobilszolgáltatóknak a funkciót.
Vágólapra másolva!

Újabb lépéssel kerültünk közelebb ahhoz, hogy egy letűnt kor relikviáivá váljanak a mobilok fizikai SIM-kártyái. Tapasztalati úton kiderült, hogy teljes csendben elérhetővé vált az elektronikus SIM (eSIM) mobilok közti átvitelére kitalált funkció az Androidban, a jelek szerint a Play-szolgáltatások keretrendszer frissítésének részeként futott be az eszközökre.

Samsung Galaxy S24 Ultra Forrás: Samsung

A funkcióra az Android Police egyik olvasója hívta fel a figyelmet, a vadiúj Galaxy S24 Ultra mobiljának beállításakor sikeresen át tudta rá mozgatni rá az LG V60 ThinQ mobilján lévő eSIM-et. Az új Samsungja gyárilag Android 14-et futtat, azonban a régi telefonja Android 13-as.

A tavalyi Mobil Világkongresszuson (MWC) bejelentett eSIM-átviteli eszköz óriási hátránya, hogy a mobilszolgáltatóknak jóvá kell hagyniuk a használatát. Nincs pontos lista a funkciót már leokézott cégekről, annyi biztos, hogy a Deutsche Telekom az elsőként jelentette be a támogatását, az Android Police olvasója pedig az amerikai T-Mobile leánycége által kiadott eSIM-et tudott átvinni a régi és az új készülékei között.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!