Késhet és egyszerűsödhet az Apple autója

tim cook apple wwdc 2017
Tim Cook az Apple WWDC 2017 nyitóelőadásán
Vágólapra másolva!
Fogy a türelem a projekttel szemben, drámaian visszavehetett az ambícióiból a vállalat.
Vágólapra másolva!

Már 2015 óta érkeznek a pletykák az Apple autóiparba való belépési kísérletéről, ám a Project Titan munkanevű kezdeményezés a reméltnél eddig messze kevesebb gyümölcsöt termett. A Bloomberg számára tudósító Mark Gurman egy hosszú és csendes időszakot követően most friss információkkal állt elő az ügyben, állítása szerint a sokadszorra újragondolt elképzelések miatt még mindig a tervezőasztal körül sürögnek-forognak a mérnökök.

Győzelem vagy halál fázisba kerülhetett a Project Titan, Tim Cook vezérigazgatónak így vagy úgy, de rendeznie kell az Apple Car ügyét Forrás: Apple

Gurman értesülései szerint a Project Titan tovább csúszik, az eddigi 2026-ot követően most az a hír járja, hogy 2028-ban debütálhat az Apple autója. A járművet eredetileg kormánykerék nélküli, teljesen önvezető megoldásként képzelték el a döntéshozók, de mostanra kijózanodtak: ez nem realisztikus elképzelés, így az Apple Car várhatóan egy klasszikus elektromos autó lesz, a piacon már látott önvezető képességekkel, például sávközépen tartási és adaptív sebességtartó képességekkel.

A források szerint nyolc év alatt a Project Titan csapata nem jutott el odáig, hogy képes legyen működőképes prototípus kocsival előállni. Emiatt az Apple igazgatótanácsa tavaly nyomást kezdett gyakorolni Tim Cook vezérigazgatóra, hogy tegye sínre vagy meszelje el a kezdeményezést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!