Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kétszázmillió számítógépező van veszélyben

libreoffice
LibreOffice Writer 7.0, Sifr ikontémával
Vágólapra másolva!
Sürgősen frissíteni kell az ingyenes LibreOffice irodai programcsomagot.
Vágólapra másolva!

Szeptember közepén soron kívüli frissítések kezdtek záporozni többek közt a böngészőkhöz és a levelezőprogramokhoz, miután aktívan kihasznált, kritikus sebezhetőséget javítottak a WebP képek támogatására használatos libwebp függvénykönyvtárban. Ez egy Google által fejlesztett komponens, minden alkalmazás ezt használja, amely képes minimum megjeleníteni a kérdéses típusú képeket.

LibreOffice Writer 7.0, Sifr ikontémával Forrás: Origo

Most folytatódott a történet, az ingyenes és nyílt forráskódú LibreOffice irodai programcsomag mindkét támogatott verziójához befutottak a komponenst aktualizáló hibajavítások, a felhasználóknak minél előbb frissíteniük kell a 7.5.7-es vagy 7.6.2-es verziókra, hogy megszabaduljanak a sebezhetőségtől.

Ugyan az irodai szoftverek piacán továbbra is a Microsoft Office az úr, azonban egyáltalán nem tréfadologról van szó, a LibreOffice világszerte olyan 200 millió aktív felhasználóval rendelkezik. Emiatt ha nyilvánosságra kerülnek a sérülékenység kihasználásának a részletei, akkor megbuherált WebP képek dokumentumokba való beágyazásán keresztül széles körű támadások indulhatnak ellenük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről