Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Csak az Instagrammal együtt törölhető a Threads

GettyImageRank2 GRADUATION Education Business Finance and Industry Arts Culture and Entertainment CAMBRIDGE, MA - MAY 25: Facebook Founder and CEO Mark Zuckerberg delivers the commencement address at the Alumni Exercises at Harvard's 366th commencement ex
Mark Zuckerberg a Harvardon
Vágólapra másolva!
A Meta magyarázata szerint a két szolgáltatás ugyanazt a felhasználói fiókot használja.
Vágólapra másolva!

Rögtön az elindulását követően fény derült a Twittert klónozó Threads közösségi oldal egyik nagy hátrányára, nem hajlandó időrendben mutatni a követett személyek bejegyzéseit, helyette a Facebookhoz és az Instagramhoz hasonlóan algoritmus által összeállított hírfolyamot használ.

Mark Zuckerberg a Harvardon Forrás: AFP/2017 Getty Images/Paul Marotta

Az adatkezelési praktikáinak tisztázatlansága miatt az EU tagországaiban egyelőre nem elérhető szolgáltatás most újabb kellemetlen meglepetéssel szolgált: csak a teljes Instagram-fiókkal együtt törölhető a benne létrehozott felhasználói profil. A Meta szerint ennek oka, hogy az Instagram és a Threads ugyanazt a felhasználói fiókot használják, nem két teljesen elkülönülő regisztrációról van szó.

A magyarázatot két okból is sántítani látszik, elsőként is a felhasználók képesek deaktiválni a Threads-profiljukat, ilyenkor úgy eltűnnek a szolgáltatásból, mintha törölték volna a regisztrációjukat, csak épp a Meta megtartja az általuk generált és róluk begyűjtött adatokat. Emellett az első beállításakor a Threads megkérdezi a felhasználóktól, hogy szeretnék-e követni az Instagramon is követett felhasználókat, azaz alapvetően még az ismerőslistán sem közösködnek.

Mindezek fényében racionális a feltételezés, hogy megvan a szükséges adatszeparáció az Instagram és a Threads között, műszaki helyett inkább üzleti oka lehet az adattörléssel kapcsolatos limitációnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről