A ChatGPT Windows licenckulcsot is képes generálni

10 érdekes tech tény, windows 95, induló
Így indult a Microsoft Windows 95
Vágólapra másolva!
Nem kellett sokáig győzködni a mesterséges intelligenciát, hogy tömegével gyártson hamis Windows 95 licenckódokat.
Vágólapra másolva!

Egyre csak jönnek az Olaszországban a múlt hét végén betiltott ChatGPT trükkjeiről szóló beszámolók, a kreatív és türelmes internetezők a chatbot szövegalkotási képességeit és logikai funkcióit kihasználva jó eséllyel már bemutattak néhány olyan trükköt, amelyre nem számítottak a rendszer fejlesztői.

A legújabb példát az Enderman YouTube-csatorna házigazdája szolgáltatta, elsősorban jogi és egyszerűségi okokból Windows 95 licenckulcsokat kívánt készíttetni vele. Elsőként szimplán kérni próbálta tőle a kulcsok generálását, azonban erre nem volt képes a ChatGPT. Cserébe felhívta a youtuber figyelmét, hogy a kódokat egyrészt vásárolni kell a forgalmazótól, másrészt a Windows 95 már nagyon régóta nem támogatott, így a biztonsága érdekében frissítsen egy újabb Windowsra.

Ez nem vette el a youtuber kedvét, elkezdte magyarázni a ChatGPT-nek a működőképes Windows 95 licenckulcsok elkészítésének megdöbbentően egyszerű formuláját. Párszor kénytelen volt átfogalmazni az instrukciókat, azonban végül sikerült rávennie a chatbotot, hogy tömegével ontsa magából a operációs rendszer telepítője által elfogadott kódokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!