Összekapcsolható az iPhone és a Windows 11

telefon-kapcsolat
Az Apple megkötései miatt rendkívül fapados az iPhone és a Telefon-kapcsolat integrációja
Vágólapra másolva!
Telefonhívások is bonyolíthatóak a Telefon-kapcsolat alkalmazáson át.
Vágólapra másolva!

Már nem csak androidos telefonok kezelhetőek a Telefon-kapcsolat alkalmazásban, Windows 11 használata esetén az iOS 14 rendszerű iPhone-ok egyes adatai és funkciói is közvetlenül elérhetőek a szoftver legújabb verziójában.

Az Apple megkötései miatt rendkívül fapados az iPhone és a Telefon-kapcsolat integrációja Forrás: Microsoft

Az iPhone és a Windows 11 integrációja sokkal kevésbé sokrétű, mint amit az androidosok megszokhattak, csak a névjegyzék, az értesítések, továbbá az üzenetek elérésére van mód, plusz telefonhívások is bonyolíthatóak a Telefon-kapcsolaton át. A Microsoft megjegyezte, hogy a Windows 11 gyári fotókezelőjén keresztül egy ideje már elérhetőek az iPhone-nal készített és iCloudra biztonsági mentett képek is, azonban ez teljesen független a mostani fejlesztéstől.

További nagy limitáció, hogy a Telefon-kapcsolat csak Bluetooth adatkapcsolaton keresztül képes kommunikálni az iPhone-okkal, míg az androidos eszközökkel interneten keresztüli adatátvitelre is lehetőség van. Az újdonságot kipróbálni kívánó iPhone-tulajoknak a windowsos alkalmazás elindítását követően csak követniük kell az utasításokat a számítógépük és a mobiljuk összekapcsolásához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!