Betiltották az Apple Watch legújabb modelljeit

iPhone 15, új, legújabb, 2023, bemutatták, bemutatás, show, apple, mobil, termék, Apple Watch
An Apple Watch Ultra 2 is displayed amongst other new products during a launch event at Apple Park in Cupertino, California, on September 12, 2023. (Photo by Nic Coury / AFP)
Vágólapra másolva!
Szabadalomsértés miatt karácsony után le kell szednie az Apple-nek a legújabb szériás okosóráit a boltok polcairól.
Vágólapra másolva!

Hétköznapiak a kisebb-nagyobb vállalatok közti szabadalmi perek, azonban a kaliforniai Masimo orvostechnológiai cég potenciálisan precedens nélküli sikert ért el az Apple ellen, az kénytelenné vált leszedetni a boltok polcairól az egyik legfontosabb termékcsaládjának kulcsfontosságú modelljeit.

A legújabb generációs felhozatalból csak az Apple Watch SE maradhat forgalomban, abban nincs benne a sérelmezett funkció Forrás: AFP/Nic Coury

A Masimónak az Apple Watch Series 9 és a Watch Ultra 2 okosórákban lévő véroxigénszintmérő technológiával akadt problémája, állítása szerint az sérti egyes szabadalmait. Az Apple ezt vitatja, azonban a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) szerint kellően megalapozottnak tűnik a felperes vádja, így az Apple 2023. december 21-től kezdve leállítja a kérdéses termékek webshopjában, majd december 24. után a fizikai boltjaiban való forgalmazását az USA területén.

Az ITC jelenlegi döntése miatt 2024. december 25-től kezdve importálni sem lehet a kérdéses okosórákat az USA-ba. A szervizelésüket nem tiltotta meg a szervezet, így akik még időben vettek maguknak egyet, azok elméletileg képesek lesznek javíttatni azokat a márkaszervizekben.

Nem világos, hogy mikor indulhat újra a Watch Series 9 és a Watch Ultra 2 forgalmazása az Egyesült Államokban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!