Vágólapra másolva!
Az Edge böngésző is teljesen eltávolítható lesz a Windowsokból.
Vágólapra másolva!

Legkésőbb 2024. március 6-ig a számítógépezők jókora táborát bosszantott erőszakoskodások tűnnek el a Windows 10-ből és a Windows 11-ből, jelentette be a Microsoft. A változtatásokat az Európai Unió digitális piacokról szóló jogszabálya kényszerítette ki, és csak az Európai Gazdasági Térség államaiban élőkre vonatkoznak, a világ több részén minden marad a régiben.

Csak azokon a területeken lépnek életbe a módosítások, ahol törvény kötelezi a bevezetésükre a Microsoftot Forrás: Windows / Unsplash

A Microsoft szerint egy jövőbeli frissítéstől kezdve az európaiak képesek lesznek letiltani a Windows 11 gyári keresőfunkciójában a Binggel való internetes keresést, vagy átválthatnak alternatív keresőmotorra, az utóbbihoz szükséges támogatást a rivális keresőmotorok fejlesztőinek kell majd elkészíteniük.

Ezen túlmenően az érintett felhasználók képessé válnak teljesen eltávolítani a Windows 11-ből a Kamera, a Cortana, a Microsoft Edge, továbbá a Fotók alkalmazásokat is. További újdonság, hogy a szabványos internetes linkek a jövőben mindig az alapértelmezettnek beállított böngészőben nyílnak majd meg, de az appok képesek lesznek kikényszeríteni, hogy egy másikban nyíljanak meg a webes tartalmak.

A legutóbbi jelentése nem kristálytiszta, felmerül a gyanú, hogy amit jelenleg kötelezően az Edge-ben nyitnak meg a Windowsok, azokat a jövőben is abban fogják, hacsak nem kerül eltávolításra a böngésző, de hamarosan tisztázódnak majd a részletek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!