Visszatért Androidra a LibreOffice

mobilozás böngészés android okostelefon smartphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Egyelőre a dokumentumok megtekintésére fókuszál a hivatalos mobilappja.
Vágólapra másolva!

Keveseknek van tényleges igényük az irodai alkalmazások által használt fájltípusok mobilokon és tableteken való szerkesztésére, azonban az e-mailben kapott fájlok úton-útfélen történő megtekintése már egészen más ügy. Az androidos készülékekkel rendelkezők most újabb választási lehetőséget kaptak, visszatért a Play Áruház kínálatába a hivatalos LibreOffice Viewer mobilapp.

A tervek szerint a jövőben szerkeszteni is lehet majd a dokumentumokat Forrás: Darya Ezerskaya / Unsplash

A szoftver nem újdonság, régen elérhető volt az Android hivatalos boltjából, azonban karbantartás hiánya miatt 2020-ban inkább törölte onnan a The Document Foundation. Az év elején szerencsére beállt a projekt mögé néhány fejlesztő, így az aktualizálását és továbbfejlesztését követően újból elérhetővé vált, a legnépszerűbb formátumú szöveges dokumentumok mellett táblázatok és prezentációk is megnyithatóak vele.

A fejlesztők a jövőben a fájlok szerkesztését is lehetővé kívánják tenni, de még sok munka van az appal, mire ez a funkció is alapértelmezetten elérhetővé válik benne, addig is inkább csak dokumentumok nézegetésére ajánlják.

A LibreOffice Viewer által támogatott formátumok:

  • Open Document Format (odt, ods, odp),
  • Microsoft Office 2007/2010/2013 (docx, xlsx, pptx),
  • Microsoft Office 97/2000/XP/2003 (doc, xls, ppt).

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!