Elképesztő hír érkezett a ChatGPT-től

ChatGPT
Vágólapra másolva!
Százmillió ember használja hetente a ChatGPT-t - jelentette be Sam Altman, az OpenAI vezérigazgatója hétfőn az első fejlesztői konferencián. A ChatGPT és Whisper modelljeinek márciusi API-n keresztüli kiadása óta a vállalat már több mint kétmillió fejlesztővel is büszkélkedhet, köztük a Fortune 500-as cégek több mint 92 százalékával.
Vágólapra másolva!

Az OpenAI a számadatokat akkor jelentette be, amikor részletesen bemutatott egy sor új funkciót, köztük egy platformot a ChatGPT egyéni verzióinak létrehozására, amelyek segítenek bizonyos feladatokban, valamint a GPT-4 Turbót, egy új modellt, amely 2023 áprilisáig rendelkezik a világ eseményeinek ismeretével, és amely több mint 300 oldalnyi szövegnek megfelelő mennyiségű szöveget képes egyetlen promptba beletenni.

Ilyen gyorsan fejlődő szolgáltatás még nem volt. Forrás: SEL

A ChatGPT-t közel egy évvel ezelőtti indulása után széles körben minden idők leggyorsabban növekvő fogyasztói internetes alkalmazásaként tartották számon, és mindössze két hónap alatt 100 millió havi felhasználóra tett szert.

A Facebooknak például 2004-es indulása után körülbelül négy és fél év kellett ahhoz, hogy elérje a 100 millió felhasználót, a Twitternek több mint öt év, az Instagramnak pedig valamivel több mint két év kellett hozzá.

A Microsoft közölte, hogy Bing keresőmotorja, amely az év elején az OpenAI GPT-4 által támogatott generatív AI funkciókkal bővült, márciusban, több mint egy évtizeddel a 2009-es indulás után átlépte a 100 millió napi aktív felhasználó mérföldkövet. A ChatGPT rekordját a Meta Threads előzte meg, amely a júliusi indulása után kevesebb mint egy hét alatt 100 millió felhasználót gyűjtött össze, de a Threads használata az azóta eltelt hónapok alatt csökkenni látszik, és októberben már csak alig 100 millió havi aktív felhasználóval rendelkezett.

Bárhogy is nézzük a számokat, a ChatGPT még mindig rendkívül népszerű, és még az első születésnapját sem ünnepelte nyilvános szolgáltatásként.

Nem ez az első alkalom, hogy az OpenAI chatbotjához nagy felhasználói számokat társítanak. Még februárban a Similarweb becslése szerint az eszköz már elérte azt a mérföldkövet, hogy egyetlen hónap alatt 100 millió egyedi látogatót, naponta pedig 25 millió látogatót vonzott. A mai bejelentés azonban azért figyelemre méltó, mert nem egy harmadik fél becslése, hanem magától az OpenAI-tól származó hivatalos adat.

Úgy tűnik, hogy az OpenAI a számadatok közzétételével próbál visszavágni a közelmúltban megjelent médiajelentéseknek, amelyek szerint a ChatGPT népszerűsége kezd visszaesni a tavaly novemberi megjelenése óta, írta cikkében a The Verge.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!