Nagyon olcsó lehet a teljesen kínai videókártya

gitstar jh920 videokártya
Inkább HTPC-s, mintsem gaming célokra tűnik ideálisnak a GITSTAR JH920
Vágólapra másolva!
Állítólag a GeForce GTX 1050 teljesítményét hozza a tisztán belföldi termék.
Vágólapra másolva!

Újabb teljesen kínai tervezésű videókártya bukkant fel a semmiből, a GITSTAR nevű gyártó szerint a közeli jövőben és „kedvező" áron kerül majd piacra a JH920 modellje. Egyelőre nem világos, hogy milyen grafikus processzor dolgozik a terméken, de kizárásos alapon feltehetően a Jing Jiawei nevű tervezőcég adhatta rá a chipet.

Inkább HTPC-s, mintsem gaming célokra tűnik ideálisnak a GITSTAR JH920 Forrás: GITSTAR

A GITSTAR szerint a grafikus vezérlő 30W fogyasztás mellett nagyjából a GeForce GTX 1050-nek felel meg, azaz nagy teljesítménybajnoknak nem mondható, de HTPC-s felhasználásra és népszerű esport-játékok futtatására beválhat. Általánosabb célú játékfuttatásra venni rendkívül rizikósnak tűnik, hiszen kétséges, hogy a tervezője képes volna olyan szintű driveres támogatást nyújtani hozzá, mint ami az AMD / Intel / NVIDIA trió esetében megszokott.

A GITSTAR JH920 ismeretlen típusú grafikus processzora 1,2 GHz órajelen működik, a 4 GB GDDR6 memóriája pedig 64 bites sínen csatlakozik a chiphez, 96 GB/s a sávszélesség. A gyártó nem tisztázta, hogy a DirectX melyik verziója támogatott, bár az AMD FSR2 működik alatta, ami DirectX 12-re utal.

Valószínűleg DirectX 12-es kártya Forrás: GITSTAR

Viszont intő jel, hogy az OpenGL-ből csak a 4.0-s, míg a Vulkanból a szintén elavult 1.1 támogatása szerepel a specifikációs táblázatban. Cserébe legalább HEVC kodekes videók hardveres dekódolását támogatja a grafikus vezérlő, plusz akár négy darab 4K-s monitor meghajtására is képes.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!