Űrkorszakba lépett a porszívózás

Dyson, Gen5Detect, porszívó, hepa, szűrő
A kinézete is elég futurisztikus.
Vágólapra másolva!
A Dyson márka a porszívók világában régóta az innováció szinonimája. Az új Dyson Gen5 Detect Absolute porszívó pedig ismét meghaladja az elvárásokat a technológia és a hatékonyság terén. Sajnos azonban a készülék ára is egy picivel feljebb szökött.
Vágólapra másolva!

Erős és okos

A Dyson Gen5 Detect Absolute porszívó a Radial Root Cyclone technológiának köszönhetően 100 000 g erőt képes létrehozni, ezzel megkötve a légáramban található port és szennyeződéseket. Az erőteljes szívóteljesítmény lehetővé teszi a porszívó számára, hogy hatékonyan távolítsa el a makacs szennyeződéseket, állati szőröket és porát mindenféle padlóról és felületről. És hogy tényleg mit is távolít el, azt ki is elemzi. A porszívó ugyanis két beépített lézerrel rendelkezik, amelyek segítenek láthatóvá tenni a láthatatlan szennyeződéseket. Az első lézer megvilágítja a padlót, és kiemeli a finom por és részecskék nyomait.

A kijelzőjén megmutatja, milyen szennyeződéseket szippant fel. Forrás: Origo

A második lézer a szennyeződések felismerésére szolgál, így a mikroszkopikus szennyeződések is láthatóvá válnak.

Ez a funkció különösen hasznos azoknak, akik allergiások vagy asztmások, mivel segít eltávolítani a potenciális allergéneket, így addig tudunk porszívózni, amíg a rendszer már semmilyen szennyeződést nem jelez ki.

A Dyson ugyanis egy intelligens LCD kijelzővel rendelkezik, amely amellett, hogy valós idejű információkat nyújt a szívóteljesítményről és az akkumulátor töltöttségéről, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mindig tudják, hogy milyen mértékű a szennyezettég abban a levegőben, amit a készülék felszippant.

Higiénikus ürítés és hosszú üzemidő

A porszívó higiénikus ürítése és tisztítása is egyszerű. A porszívóban található portartály nagy kapacitású, így hosszabb ideig használható anélkül, hogy gyakran kellene üríteni. A kialakítása viszont lehetővé teszi a portartály könnyű kiürítését és tisztítását, minimalizálva a kirepülő por és szennyeződések veszélyét. Elég, ha a szemetes fölé helyezzük a porszívót, megnyomunk egy gombot és a portartály alja már ki is nyílt és így a benne található szennyeződés könnyedén a kukában landol.

A kinézete is elég futurisztikus. Forrás: Origo

A porszívó eleve hosszú üzemidővel rendelkezik egyetlen feltöltéssel. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hosszabb takarítási munkákat végezzenek el anélkül, hogy aggódniuk kellene az akkumulátor gyakori cseréjéért. Ha pedig az akkumulátor élettartama a végéhez közeledne, akkor az egy mozdulattal cserélhető, így a porszívó maga sokkal tovább használható, mint a fix akkumulátoros versenytársaik.

Dyson Gen5 Detect Absolute - összegzés

A Dyson Gen5 Detect Absolute minden szempontból lenyűgöző. Az erőteljes szívóteljesítmény, a lézeres detektálás és az intelligens LCD kijelző mind azt mutatják, hogy a Dyson továbbra is a porszívók terén a legjobbak között van.

Olyan, mint egy fegyver a poratkák ellen. Forrás: Origo

A higiénikus ürítés és tisztítás a mindennapokban kényelmet és könnyedséget biztosít. Hátránya csak a fejen lévő lézeres keresőfény, ami ugyan nagyon futurisztikus a sötétben, de a hatékonysága a töredéke a LED-es keresőfénnyel rendelkező versenytársakénak. És persze itt kell megemlítenünk a készülék árcéduláját is, amin egy 380 000 forintos összeg szerepel, ezt pedig a piacon az egyik legdrágább vétellé teszi. Az viszont igaz, hogy ha valaki megteheti, hogy ennyi pénzt elkölt egy porszívóra, akkor ennél a modellnél erősebbet és fejlettebbet nem igazán talál a piacon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!