Inki.tech: 3 millió eurós kockázati tőkebefektetéssel növekedhet tovább a román-magyar startup

Kiss Károly, magyar társalapító
Kiss Károly, magyar társalapító
Vágólapra másolva!
A Helvetia Ventures vezetésével 3 millió euró volumenű befektetési kört jelentett be az inki.tech, amellyel tovább bővíti üzleti jelenlétét és erőteljesen fejleszti szolgáltatásait. A részben magyar alapítású "device as a service" szolgáltató cég irodai eszközöket, például laptopokat, táblagépeket és telefonokat kínál vállalkozásoknak hosszú távú bérleti szerződés keretében, teljesen integrált biztosítással, valamint karbantartási és információbiztonsági szolgáltatásokkal. A svájci, főként biztosítási szektorra fókuszáló Helvetia Ventures mellett az Autonom és a The Mavers is befektetett a cégbe, mellyel az inki.tech tovább terjeszkedhet a nyugat-európai piacokon.
Vágólapra másolva!

Eszközök szolgáltatásként – Device as a Service

A növekvő bizonytalanság, a távmunka és a technológiai követelmények korszakában a vállalatoknak szembe kell nézniük a kiszámítható informatikai- és mobileszköz beruházások, a hatékony működés, a fokozott alkalmazott elérhetőség és az alkalmazkodóképesség kihívásaival. Az inki.tech válasza erre az, hogy a vállalati eszközök tulajdonjogát szolgáltatássá alakítja B2B platformján keresztül. Ez az úttörő eszközszolgáltatás platform nemcsak a véletlen károkat, lopásokat és elvesztéseket fedezi, hanem felügyeli az eszközök határokon átnyúló szállítását, javítását, visszavonását, és azonnali cserét kínál az alkalmazottak hatékonyságának növelése érdekében.

– hangsúlyozta Kiss Károly, az inki.tech magyar társalapítója.

Kiss Károly, magyar társalapító Forrás: Akos Stiller/Akos Stiller

Az inki.tech innovációjával már a közép- és kelet-európai eszközszolgáltatás piacán is vezető szerepet vállal, ami még inkább kiemeli pozícióját a szektorban. Ez az előrelépés nem csupán a vállalat sikerét, hanem az egész piac jövőjét is formálja, és nagyban hozzájárul a Helvetia Ventures befektetése.

Rugalmasság és biztonság előfizetéses modellben

A cégek számára különösen fontos, hogy hosszú távú kötelezettségeiket minimalizálva, rugalmasan alakíthassák informatikai eszközparkjukat. Az inki.tech modelljében mind a hirtelen keletkező, mind a hirtelen megszűnő igények hatékonyan teljesülhetnek, így az ügyfelek mindig pontosan az aktuális igényükhöz szabott IT és mobileszközöket használhatnak.

Az integrált biztosítás – mely eltér a piacon megszokott kiegészítő biztosításoktól – olyan alapvető összetevője az inki.tech szolgáltatásának, mely legfőbb célja, hogy teljes mértékben mentesítse az ügyfeleket az eszközök használatával járó valamennyi kockázattól (meghibásodás, sérülés, elvesztés, amortizáció).

Ennek az új szemléletű kockázatkezelésnek szerves része az eszközök bérlés utáni életciklusának megnövelése, melyet a hatékony karbantartási és felújítási háttérfolyamatok tesznek lehetővé.

Fenntarthatóság és agilitás

Ahogy a vállalkozások egyre inkább előtérbe helyezik az intelligens cash-flow kezelést és a környezetbarát gyakorlatokat, úgy fordulnak a körforgásos gazdaság modelljei felé és részesítik előnyben az eszközök bérlését a vásárlás helyett. A fenti előnyök mellett az inki.tech megoldása fenntartható, hiszen a meghosszabbított eszközéletciklus alacsonyabb szénlábnyomot eredményez.

– mondta Stefano Saeger, a Helvetia Venture Fund igazgatója.

Az inki.tech-ről

Az inki.tech egy 2020-ban alakult, román-magyar alapítású startup. Olyan körkörös gazdasági modellt hozott létre, mely drasztikusan megváltoztatja a cégek az IT és mobil eszközeinek beszerzését: finanszírozás, biztosítás, távoli eszközmenedzsment, visszavásárlás és támogatás egyetlen rugalmas havidíjas csomagban.

A világunkban 500 milliárd dollárt költenek telefonokra és 140 milliárd dollárt laptopokra és tabletekre, melyek nagyrésze egy idő után csak a szekrényeinkben porosodik és környezetünket szennyezi.

Valamennyi ilyen eszköz 80 kg felesleges CO2 kibocsátással terheli bolygónkat. A tulajdonlás helyett a megoldás a bérlés, mellyel minden eszköz második életet kap.

A Helvetia Venture Fund-ról

A Helvetia Kockázati Alap, amelyet a svájci Helvetia biztosító finanszíroz, Európa-szerte új technológiákba és üzleti modellekbe fektet be a biztosítási és a biztosítással szomszédos területeken, mint például a mobilitás és az ingatlantechnológia.

A befektetői csapat gyakorlatias megközelítésével nagy hangsúlyt fektet az alapítóival fennálló kapcsolatára, és a b2venture - Európa egyik legtapasztaltabb kockázatitőke-társasága - részeként tevékenykedik.

A Helvetia Venture Fund olyan sikeres vállalatok büszke befektetője, mint a Baufi24, a klarx, a Napo, a PriceHubble vagy a Volocopter.