Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Radikálisan megújul idén a PlayStation 5

sony playstation 5 ps5 gamepad játékkonzol videojáték kontroller
Sony PlayStation 5
Vágólapra másolva!
Állítólag nem lesz bántó a külső optikai meghajtóra való áttérés.
Vágólapra másolva!

A remek forrásokkal rendelkező Tom Henderson játékújságíró szerint három évvel a piacra dobását követően idén ősszel alaposan megújul a PlayStation 5 kinézete, a vadiúj modell várhatóan szeptember környékén mutatkozhat be és kerülhet piacra.

Megszünteti idén az optikai meghajtós és anélküli PlayStation 5 termékvonalakat a Sony Forrás: FOX / Pexels

Henderson szerint a tavaly ősszel tömeggyártásba küldött harmadik generációs modellhez képest az idei negyedik generációs PS5 csak minimálisan újul meg belsőleg. A nagy szenzációt az új készülékház jelenti majd, a Sony teljesen kiveszi a játékkonzolból az optikai meghajtót, megszünteti a normál és Digital Edition változatokat, opcionális külső perifériává válik a Blu-ray meghajtó.

Az információk alapján az optikai meghajtót a konzol hátuljára helyezett extra USB-C kapura kell rákötni, a teste pedig valamilyen nem feltűnő módon belerögzíthető a PlayStation 5 házába, így nem lesz helypazarló vagy esztétikailag bántó a külső jellege. Az új konzolt várhatóan a perifériával együtt és anélkül is megvehetik majd a vásárlók, továbbá önmagában is kapható lesz az optikai meghajtó.

Azt nem tudni, hogy a PS5 Edigital Edition konzolokkal használható lesz-e a külső Blu-ray meghajtó, ennek műszakilag látszólag nincs akadálya, jó eséllyel a Sony üzleti döntésén múlhat a kompatibilitás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről