Megmenekült a Google Stadia kontrollere

google stadia gamepad kontroller
Google Stadia gamepad
Vágólapra másolva!
Egy frissítés telepítését követően Bluetooth gamepadként is használható lesz.
Vágólapra másolva!

Január 18-án végleg leáll a Google Stadia internetes játékstreamelő. A botrányt megelőzve a vállalat hajlandó volt drága gesztusokat tenni a szolgáltatásának bizalmat szavazottak felé, a benne játékokat vásároltak javának mostanra visszatérítette a pénzét, továbbá a Stadia különleges Chromecastot és gamepadet tartalmazó hardveres csomagját közvetlenül tőle rendelteknek is megkezdte a kártalanítás kifizetését. Az eszközöket nem kéri vissza a Google.

Remek kontroller a Google Stadia gamepad, a frissítéssel pedig új életet kap Forrás: Google

A volt ügyfelek most újabb remek hírt kaptak, a Google tájékoztatása szerint várhatóan a héten elérhetővé válik majd egy rendszerfrissítés a Stadia játékvezérlőjéhez, az új firmware telepítését követően az használható lesz szabványos Bluetooth gamepadként. Ez a mód eddig nem volt támogatott, a kütyü vezeték nélkül csak magához a Stadiához tudott wifin keresztül csatlakozni.

A frissítéssel megmenekült az egyébként nagyon pozitív értékeléseket kapott gamepad, a frissítés telepítése után univerzálisan használhatóvá válik számítógépekkel és mobileszközökkel. PC-kkel eddig is összeboronálható volt, de csak USB kábeles kapcsolaton át, Xbox-kompatibilis játékvezérlőnek detektálják az eszközök.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!