Nem települ magától a Windows 11 váratlan frissítése

microsoft windows 11 laptop notebook számítógép
Windows 11 2022 Update a Moment 2 frissítéssel
Vágólapra másolva!
Extra kört futva kell majd installálni a chatbotot is hozó funkciófrissítést.
Vágólapra másolva!

Magyar idő szerint kedd este befut majd a Windows 11 jelenlegi 22H2 stabil főverziójához egy nagyobbacska funkciófrissítés, ez többek közt elérhetővé teszi az operációs rendszerben a Bing keresőben már hónapok óta használható chatbotot. A Microsoft érthetetlenül ködösen fogalmazott a bejelentésekor, még azt is utólag tisztázta, hogy a mostani frissítés még nem az operációs rendszer idei 23H2 főverziója, az csak valamikor az utolsó negyedévben válik elérhetővé.

Szinte követhetetlenné vált, hogy kinél és mikor válnak elérhetővé az új funkciók Forrás: Microsoft

Most újabb sanda gyanú bizonyosodott be, a funkciófrissítés szeptember 26-tól még nem fog automatikusan települni a felhasználók számítógépeire, egyelőre opcionális lesz, noha a cég ennek eredetileg ennek az ellenkezőjét sugallta.

Akik szeretnék azonnal telepíteni a kedd este befutó frissítést, azoknak a Gépház alkalmazás Windows Update részében meg kell majd keresniük a legújabb frissítések azonnali telepítése opciót, majd a billenőkapcsolóját bekapcsolt állapotba téve manuálisan frissítéskeresést kell futtatniuk, csak azután fog megjelenni és települni a mostani javítás.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a mostani frissítés funkciói automatikusan csak a Windows 11 idei 23H2 főverziójával együtt fognak általánosan elérhetővé válni a számítógépeken. Ezzel sikerült bezárni a kört, a mostani opcionális frissítés kiadásának oka, hogy a Microsoft szeretne a Windows Insider programban nem résztvevő bétatesztelőket keríteni a chatbotjának próbálgatásához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!