Összetört a Google okosórája? Mehet a kukába!

google pixel watch okosóra sportolás fitneszelés
Google Pixel Watch
Vágólapra másolva!
Javíthatatlan, semmiféle szervizelési szolgáltatás sincs a Pixel Watch-hoz.
Vágólapra másolva!

Nagynevű elektronikai márka esetében hallatlan helyzetre derült fény, a Google kénytelen volt töredelmesen bevallani, hogy a tavaly október közepén piacra került Pixel Watch okosórája szó szerint javíthatatlan, a véletlen leamortizálása esetén mehet a kukába. A kukázást persze jelképesen kell érteni, veszélyes hulladéknak minősül, így elektronikai hulladékot átvevő helyen kell leadniuk a gazdáiknak.

Viselhető eszköz lévén különösen nagy a leejtésekhez hasonló balesetek veszélye Forrás: Google

A javíthatatlanságra azután derült fény, hogy a vevők elkezdték különféle balesetek során tönkretenni az óráikat. A normál garancia nem vonatkozik a kijelző véletlen betöréséhez hasonló katasztrófákra, így szervizben meg kívánták javíttatni az órájukat, mire kiderült, hogy jelenleg semmilyen szervizes támogatás sincs hozzá. Az iFixit annak idején szétszedte az órát, technikailag javítható a termék, de szakszerviz nincs, a maszek szervizek pedig nem képesek pótalkatrészeket szerezni hozzá.

A Pixel Watch nem hivatalos keretek között Magyarországon is kapható, látszólag németországi importról van szó, olyan bruttó 150 ezer forint magasságában kínálják egyes kereskedők. Megvenni ezek szerint nem szabad, amíg a Google meg nem oldja a szervizelését.

Tisztázatlan, hogy mikorra történhet meg a csoda.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!