Újból csúszik a STALKER 2 megjelenése

stalker 2 heart of chornobyl
Unreal Engine 5 motor hajtja a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobylt
Vágólapra másolva!
Cserébe nagyon pozitív volt a gamescomos demójának fogadtatása.
Vágólapra másolva!

Igaznak bizonyultak az előzetes pletykák, a Gamescom játékkiállításon az újságírók röviden kipróbálhatták a rajongók által másfél évtizede várt STALKER 2: Heart of Chornobylt. Sajnos csak egy 15 perces demóról volt szó, videófelvétel pedig a hírünk írásáig nem vált elérhetővé, de nem lenne meglepő, amennyiben a GSC Game World hamarosan nyilvánosságra hozná az ízelítőt a YouTube-on. (Frissítés: befutott egy új trailer, a hír végébe beágyazva megtekinthető.)

Unreal Engine 5 motor hajtja a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobylt Forrás: GSC Game World

A jó hírrel kezdve a PC Gamer újságírója szerint a játék látszólag teljesen hű maradt a szériához, az atmoszféra és a játékmenet is hozza a megszokottat – ötször halt meg majdnem a negyed órányi játék alatt –, plusz a halálos sugárviharok is visszatérnek.

A rossz hírrel folytatva a játék ismét csúszik, idén már biztosan nem fog megjelenni, a jelenlegi tájékoztatás szerint valamikor 2024 első negyedévében fut majd be PC és Xbox Series platformokra. A korábbi tájékoztatásnak megfelelően az első naptól fogva benne lesz a konzolos és számítógépes Game Pass játékkölcsönzőben, a PC-s játékosok pedig a Steamen, az Epic Games Store-ban, továbbá a GOG-on is megvásárolhatják.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!