Csalódást okozhatnak az Intel idei processzorai

intel core i3-12100
Intel Core i3-12100
Vágólapra másolva!
Csak az asztali gépes Core i7 lehet említésre méltóan gyorsabb az elődjénél.
Vágólapra másolva!

A napokban újból váratlan szivárogtatásba kezdett az alaplapokat és videókártyákat is gyártó MSI, a gamereknek szánt új termékeit bemutató videójában röviden felbukkant egy jelenleg még bizalmasnak minősülő információkat tartalmazó prezentációs dia. A videót ugyan gyorsan privátra állította az MSI, de természetesen éppen elegen készítettek képernyőmentéseket a releváns részéről.

Az új asztali számítógépet építeni kívánók többségének nincs oka várnia a 14. generációs Core modellekre Forrás: MSI / VideoCardz

A bizalmas dia a jelenlegi 13. generációs és az ősszel befutó 14. generációs Intel Core processzorok közti legfontosabb különbségeket, vagy inkább azok hiányát taglalta. Az MSI szerint az ősszel érkező Raptor Lake-S Refresh termékcsalád tagjai architekturálisan azonosak az elődeikkel, tipikusan csupán 3%-kal gyorsabbak azoknál, némi órajelemelés mellett az L3 gyorsítótáruk méretében lesz előrelépés.

Az egyetlen kivételt a Core i7-14700K jelenti, ez többszálas futtatás esetén 17%-kal lehet gyorsabb a közvetlen elődjénél, miután 8 helyett 12 energiahatékony mag található benne. Teljesítményközpontú magokból továbbra is nyolc fog rendelkezésre állni, azaz a processzor 16 helyett már 20 magos lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!