Rendőrök üldözték a Google autóját

google utcakép autós üldözés
Százhatvan feletti sebességgel száguldozott városo belül a Google Utcakép autója
Vágólapra másolva!
Százhatvan feletti sebességgel száguldozott városon belül a sofőrje. Ilyen gyorsan lehetetlen feltérképezni az utcákat.
Vágólapra másolva!

Példa nélküli incidensről számolt az amerikai Indiana állam Middletown településének rendőrsége, az egyik járőr hétfő délután egy városon belül száguldozó autóra lett figyelmes. A kocsit távolról is különlegessé tette az utastér tetejére szerelt kamerarendszer, a közelébe érve pedig meg tudta erősíteni, hogy a Google Utcakép számára felvételeket készítő járműről van szó.

A többek közt a helyi középiskola iskola előtt is 160 km/h feletti sebességgel elszáguldott jármű sofőrje nem reagált a rendőrautó villogására és szirénázására, így a járőr kilométereken keresztül próbálta biztonságosan követni, ennek során a vezetője még egy vörös lámpát mutató kereszteződésen is áthajtott.

Az üldözésnek végül a sofőr hibája vetett véget, elveszítette az autó felett az irányítást, bezúgott egy patak medrébe, a meredek mederparton összetörte a kocsit. Komoly személyi sérülés nem történt az incidens során, a floridai jogosítványa alapján Coleman Fergusonként azonosított férfi az őrizetbe vételekor azt állította, hogy nem mert megállni az autóval, ennél bővebben sajnos nem fejtette ki a száguldozásának okát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!