Több mint ötven csomagot kapott ingyen egy nő, pedig semmit nem rendelt

cég, logo, logó, brand, cégek, logok, logók, vállalat, vállalatok
Nov 22, 2019 Palo Alto / CA / USA - Close up of Amazon logo and Smile symbol at one of their corporate offices located in Silicon Valley, San Francisco bay area
Vágólapra másolva!
Egy nő a kanadai Brit Kolumbiában több mint 50 olyan Amazon-csomagot kapott, amelyet soha nem soha nem rendelt meg.
Vágólapra másolva!

„Folyamatosan jönnek, és ennek egyszerűen nincs vége" - mondta Anca Nitu a CBC-nek. Nitu elmondta a hírügynökségnek, hogy a rendelések valahogyan a saját Amazon-fiókjához kapcsolódik - amely szerinte szunnyadóban van.

Az Amazon a CBC-nek küldött írásbeli nyilatkozatában közölte, hogy Nitu ügyével már foglalkoztak, és "korrekciós intézkedéseket" hoztak. A vállalat azt tanácsolja mindenkinek, aki váratlanul csomagot kap, hogy jelentse azt a Nem kívánt csomag bejelentése online űrlapon.

Az amazon már vizsgálja az ügyet. Forrás: shutterstock.com

A Brit Columbia's Better Business Bureau a CBC-nek elmondta, hogy úgy véli, ez egy olyan rendszer része, amelyet bizonyos Amazon eladók hajtanak végre, akik megpróbálják kikerülni a visszaküldött termékekért fizetendő extra díjakat.

A tengerentúli eladók esetében a szállítási, raktározási és ártalmatlanítási díjak sokkal gyorsabban összeadódhatnak, így olcsóbb a nem kívánt árukat az azonos régióban lévő magáncímekre történő elküldéssel „kidobni".

Nitu esetében lehetséges, hogy a számlaadatait hamisították, vagy más módon lopták el a személyazonosságát, hogy bizonyos eladói fiókokhoz kapcsolják. „Nem tudom, hogy az Amazon mit enged meg nekik, mert a nevem, a címem és a régi telefonszámom a birtokukban van" - mondta Nitu.

Mindeközben Nitu egy csomó cipőt kap, és bár nem ő fizet a termékért, a UPS vámot számít fel érte. Ez az összeg már 300 dollár felett tart. A Kanadai Határszolgálat honlapja szerint a futároknak addig kell visszatartaniuk a csomagokat, amíg a vámokat ki nem fizetik, de úgy tűnik, a UPS nem ezt teszi. A UPS nem kívánt nyilatkozni a CBC-nek, amíg nem beszéltek Nitu-val.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!