Egyelőre folytatódik az SSD árcsökkenése

gigabyte aorus gen5 10000 ssd
A Gigabyte AORUS Gen5 10000 SSD akár 12 GB/s szekvenciális olvasási tempóra is képes lesz
Vágólapra másolva!
Viszont lassan kezdenek úrrá lenni a túlkínálati helyzeten a chipgyártók.
Vágólapra másolva!

A TrendForce néhány nappal ezelőtt kiadott tájékoztatása szerint a harmadik negyedévben várhatóan véget ér a számítógépes memóriamodulokon is használt DRAM chipek árcsökkenése. Emiatt a boltokban ténylegesen kapható RAM termékek az ősszel-télen elérhetik a minimum áraikat, ezt követően egy darabig stagnálás van kilátásban, az áraik további alakulása pedig a jövő zenéje.

Hamarosan még olcsóbb lesz az SSD Forrás: Gigabyte

A vállalat a NAND chipek kapcsán ennél egy fokkal jobb hírekkel szolgált a fogyasztók számára, a szilárdtest-meghajtókban is használatos memórialapkák árai lassuló ütemben, de még csökkennek. Ennek következményeként a második negyedéves 15-20% mínuszt követően a mostani harmadik negyedévben újabb 8-13%-ot eshet az SSD-k ára, az év vége tájára a jelenleginél is feltűnően olcsóbbak lehetnek majd a háttértárak.

Az áresés viszont hamarosan véget érhet, a TrendForce értesülései szerint a DRAM után a NAND chipek termelését is képessé váltak egyre erősebben visszafogni a gyártók, hogy ne kelljen egymásra licitálva értékesíteniük a raktárkészleteiket, sürgősen meg kívánják állítani a további árcsökkenést.

Egyelőre csökkenőben van az SSD-k ára, de ha a chipgyártókon múlik, akkor ez nem sokáig marad így Forrás: TrendForce

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!