Már letölthető a Linux Mint 21.2

linux mint
Szép és átszínezhető mappaikonokat hozott a Linux Mint 21.2
Vágólapra másolva!
Üdvözlendő reszeléseket hozott a kezdőkkel barátságos disztribúció friss kiadása.
Vágólapra másolva!

Vasárnap befutott a Victoria kódnévre keresztelt Linux Mint 21.2 operációs rendszer, a kipróbálásához és telepítéséhez szükséges ISO lemezképfájlok letölthetőek a webhelyéről. A hosszan támogatott Ubuntu 22.04-re épülő disztribúció az elsődlegesnek mondható Cinnamon mellett a szokásosnak megfelelően MATE és Xfce kezelőfelületekkel is elérhető.

Szép és átszínezhető mappaikonokat hozott a Linux Mint 21.2 Forrás: Origo

A megbízható működéséről és a kezdőkkel való barátságosságáról ismert Linux Mint új változatának fejlesztései közül kiemelhető, hogy frissült a programok telepítésére használatos Szoftverkezelő felülete, könnyebb billentyűzetes navigációt kapott a bejelentkezési képernyő, rendszerszinten támogatott a HEIF és az AVIF képformátum, tovább az Xreader képes megjeleníteni az Adobe Illustrator fájlokat. Ezeken túl a mappaikonok is megújultak, ráadásul a grafikus téma kiemelőszínével együtt pár kattintással átszínezhetővé váltak.

A Cinnamon felülettel kapcsolatos újdonságok, hogy támogatottá váltak a touchpades gesztusok, átméretezhető a programindító főmenü, továbbá kísérleti jelleggel a nem egész számos méretezés is aktiválható. A legutóbbi akkor jöhet jól, ha több eltérő méretű és felbontású monitorral van használva a számítógép, szebben méretezhető a paneleken látható kép.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!