Eladták a babájukat, iPhone-t vettek a pénzből

India okostelefon iPhone Android
To go with ' India-Politics-Modi' FOCUS by Bhuvan BAGGA In this photograph taken on May 10, 2015, Indian stallholder Ritesh Kumar tries to connect to a wi-fi network using his smartphone at Dashashwamed Ghat on the River Ganges in Varanasi. Narendra Modi marks the first anniversary of his landslide election win in a bullish mood about his mission to transform India into a great power, despite doubts about the delivery of economic reforms. After winning the first outright majority by any leader in three decades on May 16, 2014, Modi vowed "to make the 21st century India's century" and turn it into a driver of the global economy. AFP PHOTO/SANJAY KANOJIA
Vágólapra másolva!
Utána a hétéves kislányát is megpróbálta értékesíteni az indiai apuka.
Vágólapra másolva!

Diplomatikusan fogalmazva nem mindenki termett szülőnek, most egy indiai pár váltott ki széles körű megdöbbenést a hazáján kívül és belül. A Sathiként azonosított anyukából és Jaydevnek hívott apukából álló páros szerény körülmények között éltek az ország Nyugat-Bengál államában, nemrég pedig a nyolc hónapos fiúgyermekük eladása mellett döntöttek, hogy megvalósítsák az álmaikat.

Státuszszimbólum Indiában az Apple mobilja, az éves átlagbér körülbelül negyedébe kerül egy iPhone 14 Pro Forrás: AFP/Sanjay Kanojia

Nem voltak túlságosan ambiciózus terveik, a kapott pénzből utazgattak az államban, továbbá iPhone 14-et vásároltak, hogy azzal örökítsék meg a kalandjaikat az instagramos követőik számára. A gyermek eltűnése és a méregdrága mobil feltűnése a szomszédoknak lett gyanús a szegénynek ismert párnál, kérdőre vonták az anyát, mire az bevallotta a gyermek eladását, a mobilvásárlást és az utazgatást.

A rendőrség őrizetbe vette Sathit és a babát megvásárolt nőt, az apa egyelőre szökésben van. A nyomozás során kiderült, hogy Jaydev a hétéves kislányukat is megpróbálta eladni, azonban nem talált rá vevőt. Nem világos, hogy a kislány árát mire kívánta költeni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!