Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Saját vezetőit pereli a csődbe ment kriptotőzsde

Bankman-Fried
Vágólapra másolva!
Bankman-Fried mellett más korábbi vezetőit is beperelte a csődbe ment FTX kriptotőzsde, ettől 1 milliárd dollárt remélnek.
Vágólapra másolva!

Egy ideje már nem titok, hogy a gigantikus botránya és csődje ellenére a befektetők újra beindítanák az FTX kriptotőzsdét, ennek egyik lépcsőjeként pedig az FTX beperelte a saját alapítóját és több korábbi vezetőjét – így Sam Bankman Fried is a vádlottak között van, ebben az ügyben is.

Bankman-Fried Forrás: WSJ

A vád szerint rosszul kezelték a pénzeket, ezért több mint 1 milliárd dollárt szerezne vissza a cég a volt vezetőitől. Azt állítják, hogy a vádlottak luxusbefektetésekbe öntötték a cég pénzét, politikai hozzájárulásokat finanszíroztak, fényűző befektetéseket és mindenféle projekteket pénzeltek, részvényeket vásárolgattak, maguknak osztottak gigantikus bónuszokat, és a történelem egyik legnagyobb csalását követték el.

Az amerikai hatóságok vádja szerint több milliárd dolláros csalásról van szó, amelyben az FTX összeomlásához Bankman-Fried ténykedése vezetett. A volt vezető több vádpont kapcsán is ártatlannak vallotta magát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről