Jönnek a Steamre a Blizzard játékai

activision blizzard overwatch 2 videojáték
Elsőként az Overwatch 2 válik elérhetővé a Steamen
Vágólapra másolva!
A Diablo IV pedig bevételi rekordot hozott a részleg számára.
Vágólapra másolva!

Alsó hangon másfél évtizede várt bejelentést tett a Blizzard Entertainment, a következő időszakban megkezdi a számítógépes játékainak elérhetővé tételét a piacvezető Steam digitális játékboltban, elsőként augusztus 10-től az Overwatch 2 kompetitív lövölde válik majd elérhetővé a platformon.

Elsőként az Overwatch 2 válik elérhetővé a Steamen Forrás: Activision Blizzard

A vállalat tájékoztatása szerint a Steamen kiadott játékai támogatni fogják a platform felhasználói által elvárt funkciókat, például az achievementeket, a barátlistát, az ismerősök játékba való invitálását. Viszont a Battle.net kliensbe való belépés továbbra is szükséges lesz a Steamen keresztül letöltött játékokkal való szórakozáshoz.

A bejelentés érdekessége, hogy az eredeti tervek szerint körülbelül most kellett volna lezárulnia az Activision Blizzard játékkiadó Microsoft általi felvásárlásának, azonban a brit versenyhatóság miatt pár hónapot biztosan csúszik a 69 milliárd dolláros akvizíció. A Microsoft nyilvánvalóvá tette, hogy széles körben elérhetővé kívánja tenni a kiszemelt kiadó termékeit, így nem lenne meglepő, ha informálisan a redmondiak állnának a Blizzard játékainak steames megjelenése mögött.

Végül kapcsolódó érdekesség, hogy az Activision Blizzard második negyedéves üzleti beszámolója alapján a Blizzard Entertainment a története során először lépte át az 1 milliárd dolláros bevételt, oroszlánrészt a Diablo IV eladásainak jóvoltából.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!