Mobilos alkalmazásboltot indíthat a Facebook

mobilozás zenehallgatás okostelefon smarthone music iphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Androidosok mellett iOS-es termékeket is terjesztene Európában a vállalat.
Vágólapra másolva!

Jövő tavasszal életbe léphet az Európai Unió digitális kapuőrzőkkel szembeni szabályozása, ez kötelezi az Apple-t és a Google-t, hogy lehetővé kell tenniük az App Store-on és a Play Áruházon kívülről származó appok és játékok manuális telepítését a mobilos rendszereiket futtató eszközeikre, nem akadályozhatják az alternatív programboltok használatát azokon. Androidon ez javarészt mindig is megvalósult, a szabályozás nagy vesztese az App Store bevételeit foggal-körömmel védő Apple.

Androidon már rég lehetősége lett volna alternatív appáruházat nyitnia a Facebooknak Forrás: Michael Burrows / Pexels

A The Verge mostanra megerősített értesülései szerint a Facebook mindenképp profitálni kíván a helyzetből, lehetővé kívánja tenni Androidon és iOS-en a mobilappok és mobiljátékok közvetlen telepítését a közösségi oldalon megjelent reklámokon keresztül, a későbbiekben pedig teljes értékű alternatív programboltot is kínálna a facebookozók számára.

A funkció tesztelése Android esetében hamarosan megkezdődhet, míg az Apple várhatóan csak a legutolsó pillanatban fogja feloldani az iOS azon funkcióit, amelyek megakadályozzák az App Store-on kívülről származó appok telepítését. A Facebook egyelőre nem kíván százalékot vonni a fejlesztőktől a termékeikben megvalósult mikrotranzakciók után, azok bármilyen számukra szimpatikus fizetési rendszert használhatnak majd a közösségi oldalon keresztül terjesztett termékeikben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!