Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Fejfájást okoz az Apple megtakarítási számlája

Bad,News,Concept.,Upset,Confused,Woman,Holding,Smartphone,,Looking,At harmony,frustrated,smartphone,bad,gadget,confused,domestic,anxio Bad News Concept. Upset Confused Woman Holding Smartphone, Looking At Mobile Phone Screen With Worried Expression, Touch
Bad News Concept. Upset Confused Woman Holding Smartphone, Looking At Mobile Phone Screen With Worried Expression, Touching Head, Sad Adult Female Reading Unplesant Message Sitting On Couch
Vágólapra másolva!
Ráutalni gyors és egyszerű a pénzt, de a kiutalása már heteket is igénybe vehet.
Vágólapra másolva!

Április közepén elérhetővé vált az Apple Card bankkártyával rendelkezők amerikaik számára az Apple saját megtakarítása számlája. A magas 4,15% kamatot kínáló termék közvetlenül az Apple Wallet appon keresztül nyitható, a tulajdonosaik kézileg és automatikusan is képesek pénzt mozgatni rá.

A pénzvisszafizetések automatikusan átirányíthatóak a megtakarítási számla egyenlegére Forrás: Apple

A The Wall Street Journal beszámolója szerint a megtakarítási számla egyre több ügyfele panaszkodik, hogy amilyen egyszerű megnyitni és pénzt mozgatni rá, olyan nehéz hozzáférni a megtakarításhoz, pedig az ígéret szerint ennek is gyorsan meg kellene valósulnia. A tapasztalatok alapján a számlát a háttérben kezelő Goldman Sachs akár két hetet is ül a kiutalásokon, ami súlyos probléma lehet az olyan esetekben, amikor az ügyfeleknek váratlan kiadás miatt gyorsan szükségük volna a pénzükre.

A Goldman Sachs tájékoztatása szerint az Apple megtakarítási számlájukról pénzt kimozgatni kívánó ügyfelek javához késedelem nélkül megérkezik a kívánt összeg, a több napos vagy hetes várakozások csak olyan esetekben fordulnak elő, mikor a banki rendszerek csalás vagy pénzmosás elleni mechanizmusai kézi jóváhagyásra jelölik meg a tranzakciókat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről