Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megrázta az internetet az Amazon összeomlása

cég, logo, logó, brand, cégek, logok, logók, vállalat, vállalatok
Nov 22, 2019 Palo Alto / CA / USA - Close up of Amazon logo and Smile symbol at one of their corporate offices located in Silicon Valley, San Francisco bay area
Vágólapra másolva!
Több jelentős vállalat, köztük az Associated Press (AP) hírügynökség és a McDonald's étteremlánc is komoly problémákkal szembesült az AWS (Amazon Web Services) szolgáltatásának leállása miatt.
Vágólapra másolva!

Az Amazon Web Services, az internet nagy részének támogatásáért felelős, mindenütt jelenlévő felhőalapú számítástechnikai szolgáltató tegnap elég csúnya összeomlást szenvedett el. Ez nyilvánvaló okokból rossz hír volt azon weboldalak és vállalatok tömegei számára, amelyek a zökkenőmentes működés érdekében erre a szolgáltatásra támaszkodnak.

Az AWS kiterjedt adattárolási és adatfeldolgozási szolgáltatásokat nyújt az internet nagy része számára - ami azt jelenti, hogy amikor nem működik, akkor az internet nagy része sem.

Ahogy az ilyen kieséseknél lenni szokott, az élet minden területén működő különböző nagyvállalatok - az Associated Press-től kezdve a McDonald's-on át a Redditig - több órán keresztül hatalmas digitális káoszban fetrengtek.

Az Amazon szolgátatása rengeteg más cég működésére is kihat. Forrás: Amazon

Az AWS kiesése először kedd délután keltett feltűnést, amikor kiderült, hogy rengeteg weboldal nem működnik úgy, ahogyan kellene. A kieséssel kapcsolatos részleteket az Amazon gyorsan közzétette egy nyilvános műszerfalon, amelyből kiderült, hogy a kiesés a vállalat US-East-1 felhőrégióját érintette. Eközben a Downdetector a különböző webes szolgáltatásokról és weboldalakról szóló jelentésektől forrongott. Kedd kora estére a vállalat azt állította, hogy a problémák nagy részét sikerült megoldani.

Az eset ismét felhívja a figyelmet arra, hogy a vállalatoknak fel kell készülniük az ilyen típusú szolgáltatási kiesésekre, és alternatív megoldásokat kell kidolgozniuk a szolgáltatások folytonosságának biztosítására.

A vállalatoknak kiemelkedően fontos az infrastruktúrájuk és az adatok védelme, hogy minimalizálják az ilyen incidensek kockázatát és hatását az üzleti tevékenységre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről