Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Óriási takarítás lesz a Twitteren

Elon Musk And Twitter Photo Illustrations elon musk emblem feed social media tech Twitter profile phone screen illustration photo Krakow Poland September NurPhoto Horizontal COMPANY ECONOMY FINANCE ICON ILLUSTRATION LOGO PROFILE BOARD TECHNOLOGY TWITTER
Elon Musk's Twitter profile displayed on a phone screen is seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on September 15, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Hamarosan elveszítik a fiókjaikat az évek óta inaktív felhasználók.
Vágólapra másolva!

Óriási purgálást jelentett be Elon Musk a Twitteren, állítása szerint a közeljövőben a szolgáltatás megszünteti majd az olyan fiókokat, amelyek esetében évek óta semmiféle felhasználói aktivitás sem történt. Szokása szerint adós maradt a pontos részletekkel, így aki régóta nem jelentkezett be a szolgáltatásba, de megtartaná a felhasználói fiókját, az jobban teszi, ha mielőbb belép a Twitterbe.

Még sosem fordult elő, hogy a Twitter tömegével törölt volna inkatív felhasználói fiókokat Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Musk szerint a nagytakarítás miatt a felhasználók csökkenést tapasztalhatnak a követőik számában, a törlésre kerülő fiókokban lévő tweetek viszont nem válnak köddé, archiválva elérhetőek maradnak. A mostani purgálás elsődleges célját a céltalanul lefoglalt felhasználói nevek felszabadítása jelenti.

A Twitter szabályzata régóta megengedi az inaktív felhasználói fiókok végleges törlését, papíron bármely olyan fióktól megszabadulhat a közösségi szolgáltatás, amelyet már legalább 30 napja nem használtak a gazdáik. Ennek ellenére a Twitter ténylegesen soha nem törölgette a régóta inaktív fiókokat, példa nélküli a Musk által bejelentett nagytakarítás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről