Nem sokáig lesz már hiánycikk a Raspberry Pi

raspberry pi 4 lapkaszámítógép
Raspberry Pi 4
Vágólapra másolva!
Sikerült utolérnie magát a második negyedévben a gyártónak.
Vágólapra másolva!

A lapkaszámítógépek piacát is súlyosan érintették a koronavírusos és félvezetőhiányos válságok, a termékkategóriát forradalmasított Raspberry Pi modellek lassan emberemlékezet óta vagy nem kaphatóak, vagy óriási felárral szerezhetőek be. A legínségesebb időszakokban előfordult, hogy az eltökélt vevők csak az ajánlott áruk három-négyszereséért tudták megvenni a kütyüket.

Raspberry Pi 4 Forrás: Raspberry Pi Foundation

Szerencsére nagyon hamarosan javulni fog a helyzet, derült ki Jeff Geerling youtuber a Raspberry Pi Foundation igazgatójával készített interjújából. Eben Upton szerint az idei első negyedévben csak 750 ezer darabot sikerült gyártani a lapkaszámítógép különféle modelljeiből, amit kiábrándítónak titulált, azonban a jelenlegi második negyedévben már kétmillió darab kerülhet ki a gyárakból.

Upton szerint a második negyedéves gyártási teljesítménynek köszönhetően végre megkezdődik a Raspberry Pi elérhetőségének globális normalizálódása, a nyár során várhatóan mindenhol újból elérhetővé válnak a lapkaszámítógépek, ennek megfelelően pedig a bolti áraik is visszatérnek az ajánlott szintre.

A megfelelő mennyiségben való gyártás fenntarthatónak tűnik, így nem kell újabb hiányra számítaniuk a vevőknek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!