A többirányú futópaddal örökre a virtuális valóságba költözhetünk

Omni One
Vágólapra másolva!
Otthonra szánt VR-futópad lesz az Omni One, ami megkímél a balesetektől a virtuális barangoláskor.
Vágólapra másolva!

Sok cég továbbra is azt reméli, hogy az emberek a virtuális valóságban töltik majd az idejüket, egy headsettel a fejükön szórakozva és játszva, esetleg dolgozni is így fognak. Egyre több cég kötné össze ezt a fizikai aktivitásokkal is, vagyis a szabadban biciklizés helyett például egy headsettel, a virtuális térben tekerésre váltana. Persze gyakran gond, hogy a virtuális barangolást megszakítja egy-egy baleset, a fizikai környezetben nekimegy a felhasználó valaminek.

Omni One Forrás: Virtuix

A Virtuix úgy tenné végtelenné a VR-kirándulást, hogy többirányú futópadot rakna alájuk, beépített szíjakkal. Aki kiköti magát egy ilyen futópadhoz, az a végtelenségig gyalogolhat vagy futhat rajta, miközben a VR-headsetet viseli (és nem megy neki semminek a valóságban). Még ugrani is lehet rajta.

Megjelenéskor 30 játékot támogatna a termék, egyelőre azonban még az előrendelésre is várni kell. Értelemszerűen a játékosok mellett a fitneszkedvelőket is megszólítanák, de azért még mindig nagy kérdés, hogy ki akar a valóság helyett egy megkérdőjelezhető grafikai minőségű, virtuális térbe menekülni egy headsettel.