Újból nagyon kihúzta a gyufát a Microsoft

Microsoft, Surface Go, laptop, teszt
Microsoft Surface Go laptop.
Vágólapra másolva!
Az Edge böngészőben nyílnak meg az Outlookban lekattintott linkek.
Vágólapra másolva!

Mostanra számon sem tartható, hogy a Microsoft az évek során hány bosszantó próbálkozással próbálta az Edge böngésző használatára rábírni vagy rákényszeríteni a közönséget. A hosszú történet még a Windows 10 megjelenésekor kezdődött, a böngészőválasztást figyelmen kívül hagyva a rendszer és az utódja csak az Edge-ben hajlandóak megnyitni a Tálca keresőmezőjében megjelenő linkeket.

Képtelen leállni az Edge használatának agresszív erőltetésével a Microsoft Forrás: Microsoft

A legújabb fogás a Microsoft 365 irodai programcsomagot használókat célozza, a cég tájékoztatása szerint az egyszemélyes verzióval vagy családi előfizetéssel rendelkezők esetében az Outlook levelezőprogramban lekattintott linkek alapértelmezetten az Edge böngészőben jelennek meg, a változás pedig hamarosan a Teams üzenetek hivatkozásai esetén is életbe lép. A vállalati ügyfeleknél elméletileg csak az Active Directory hivatkozásai és a microsoft-fiókos linkek jelennek meg az Edge-ben, de az eddigi visszajelzések alapján már ez is széles körben felháborította a rendszergazdákat.

Az Outlook beállításaiban vissza lehet állni arra, hogy a Windowsban alapértelmezettnek beállított böngészőben nyíljanak meg a linkek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!