Intel processzorral jön a HackBoard 2 lapkagép

hackboard 2 lapkaszámítógép
A csatlakozók egy része a Hackboard 2 áramköri lapjának hátulján található
Vágólapra másolva!
Akár 8 GB memóriával és 512 GB háttértárral is kérhető a sokrétű számítógép.
Vágólapra másolva!

Hosszas szenvedést követően megkezdődött a 2020 végén egy közösségi finanszírozós kampánnyal megtámogatva bejelentett HackBoard 2 lapkaszámítógép forgalmazása. A különlegességét a kétmagos Intel Celeron N4020 processzor használata jelenti, a lapkagépek javától eltérően nem ARM architektúrás rendszerlapka dolgozik benne, így Linux mellett Windowszal is használható, akár Windows 11 Pro licenccel együtt is megvásárolható.

A csatlakozók egy része a Hackboard 2 áramköri lapjának hátulján található Forrás: Hackboard

A HackBoard 2 modelltől függően 4 GB vagy 8 GB rendszermemóriával kapható, a fedélzeti eMMC háttértára 64 / 128 / 256 / 512 GB lehet, opcionálisan 4G és 5G kommunikációs modulok is kérhetőek hozzá. A terméken nincs Ethernet csatlakozó, de az Intel AC9560 vezérlőn keresztül támogatja a Bluetooth 5.1 és WiFi 5 vezeték nélkül kommunikációt.

A vevők HDMI kimenetet, USB Type-C kaput, 3× USB 3.0 Type-A csatlakozót, továbbá kettő M.2 NVMe csatlakozót kapnak, az utóbbiak háttértárakhoz és modemekhez hasonló hardverek csatlakoztatására használhatóak. A lapkagép áramellátása kerek típusú csatlakozón keresztül történik, 12V 3A bemenetet követel, nemzetközileg használható tápegység jár hozzá a dobozában.

A 120×80 mm méretű NYÁK-ot használó HackBoard 2 csatlakozótűkből sem szenved hiányt, a szokásos negyventűs GPIO mellett harminctűs eDP kijelzőcsatlakozó, hattűs érintőkijelző-bemenet, öttűs hangszóró-csatlakozó, tíztűs akkucsatlakozó (3,7V), kéttűs ventilátorcsatlakozó, továbbá öttűs USB 2.0 header is található rajta.

A sokrétű HackBoard 2 ára a hardveres konfigurációtól függően 175-275 dollár (nettó 60-94 ezer forint) között alakul, a Windows 11 Pro licenc felára pedig 25 dollár, nettó 9000 forint. Alumínium hűtőborda is jár a lapkagéphez, nehogy túlmelegedjen munka közben a Celeron processzora.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!