Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Mégsem törli az összes inaktív fiókot a Google

acer swift x laptop notebook
Acer Swift X
Vágólapra másolva!
Különleges kivételt kaptak a YouTube-on valaha videót megosztott regisztrációk.
Vágólapra másolva!

Óriási takarítást jelentett be kedden a Google, állítása szerint az év végétől kezdve törölgetni kezdi az olyan felhasználói fiókokat, amelyekbe már legalább két éve nem jelentkeztek be a tulajdonosaik. Ennek megtörténte esetén az érintettek végleg elveszítik az összes Gmailben lévő levelüket, Drive-ba mentett állományukat, Fotókban lévő képüket, továbbá az androidos biztonsági mentéseiket.

YouTube-on megosztott videók millió eshettek volna áldozatul a takarításnak Forrás: Acer

A bejelentésre érkezett kritikákra válaszul a Google mostanra pályát módosított, az új álláspontja szerint olyan inaktív felhasználói fiókokat mégsem fog törölni, amelyek valaha legalább egy videót megosztottak a YouTube-on. Ennek köszönhetően potenciálisan videók millió menekülhettek meg a purgálástól, a különféle családi kincsek mellett például visszavonult vagy meghalt youtuberek tartalmait sem fogja megsemmisíteni a Google.

A felhasználói fiókok és a hozzájuk tartozó videók törlése nem csak a publikum számára lett volna veszteség, de valószínűleg a YouTube sem kíván megszabadulni azoktól, hiszen a megtekintésükkor reklámok jelennek meg, a törlésük anyagi kárt okozhatott volna a szolgáltatásnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről