A vevők többsége elégedetlen a Pixel mobilokkal

Google Pixel 6a
Vágólapra másolva!
Az iPhone és a Galaxy viszont jól teljesítenek, magas a lojális vásárlók aránya.
Vágólapra másolva!

Sosem gondolta túlságosan komolyan a mobilgyártóvá válást a Google, a saját márkás Pixel termékeivel elméletileg inkább utat próbál mutatni a gyártópartnerek számára, hogy mire lehetnek képesek az igazán jó androidos készülékek. Ez a célt nem sikerült elérnie a vállalatnak, rendszeres időközönként jönnek a beszámolók a Pixelek bosszantó és titokzatos bugjairól, legutóbb pont a napokban a Google súlyos akkumerüléssel és melegedéssel bosszantotta a Pixel 6/7-tulajokat.

Google Pixel 6a Forrás: Google

A folyamatosan felbukkanó nyűgök meg is látszanak a Pixeleket használók véleményén, a következő mobilvásárláskor az amerikai tulajdonosaik 57%-a tartja rendkívül valószínűnek egy másik márkára való átváltást, míg a következőre is szinte biztosan Pixelt vásárlók aránya csupán 26%. A készülékekkel rendelkezők 17 százaléka van a két véglet között, azaz csak kevesekre nem tesz markáns pozitív nagy negatív benyomást a Pixel-élmény.

A borítékolhatónak megfelelően az Apple és a Samsung már sokkal jobb ügyfélmegtartó képességgel rendelkeznek, az almások 49 százalék fog következőre is szinte biztosan iPhone-t vásárolni, míg a samsungosok 44 százaléka tervezi a Galaxy eszközök használatának folytatását. Kissé váratlan viszont, hogy a szinte biztosan mobilmárkát váltani kívánók aránya mindkettő cégnél 34%.

Az elmúlt körülbelül egy évben Google Pixelt mobilt vásároltak bő fele állítja, hogy a következő mobilja jó eséllyel másik márkától lesz Forrás: Statista

Az adatokat a Statista szolgáltatta, a piackutató vállalat 9571 amerikai felnőttet kérdezett meg, hogy mennyire elégedettek a jelenlegi mobilmárkájukkal. A kutatásban csak a 2022. április 1. és 2023. március 28. között telefont vásároltak véleményére volt kíváncsi a piackutató cég.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!