Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Véget ért az első Chromecast támogatása

google chromecast tévé
Vágólapra másolva!
Tíz éve és 35 dollárért került piacra a Google tévéokosító kütyüje.
Vágólapra másolva!

Jelképesen egy korszakot lezárva csendben befejezte az első generációs Chromecast támogatását a Google, így a terméket még használók mostantól semmiféle technikai támogatásban sem részesülnek, továbbá szoftverfrissítéseket sem kapnak többé a tévésokosító kütyüikre.

Pendrive-hoz hasonlított az első Chromecast Forrás: Origo

A 2013-ban piacra dobott első Chromecast még az okostévék elterjedése előtt lehetővé tette, hogy a felhasználók számítógépről vagy mobileszközről vezeték nélkül videókat, zenéket, weblapokat streameljenek a HDMI bemenettel rendelkező tévéikre. A termék 35 dolláros árához képest a tíz évnyi támogatásra nem lehet panasz, bár a legutolsó frissítése tavaly novemberben vált elérhetővé, előtte pedig három éven át nem kapott javítást, a Google már régóta nem vitte túlzásba a szervizelését.

A támogatás megszűnése nem jelenti azt, hogy hirtelen papírnehezékké válna az első generációs Chromecast, csak nincs többé garancia a megfelelő működésére. A problémákba ütközők újabb generációs vagy alternatív modellre átváltva kaphatják vissza a megszokott funkcionalitásokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről