Bérgyilkosnak állt volna az amerikai katona

josiah ernesto garcia
Egy évtizedre börtönbe kerülhet a 21 éves Josiah Ernesto Garcia
Vágólapra másolva!
Valódi adatait megadva regisztrált is a bérgyilkos-közvetítő viccoldalra.
Vágólapra másolva!

Látszólag jelentős gondok vannak az amerikai hadsereg fiatal utánpótlásának józan eszével, a rendkívül bizalmas hírszerzési adatokat egy chatszolgáltatásban kiszivárogtatott 21 éves Jack Teixera után most az ugyanennyi idős Josiah Ernesto Garciát kellett letartóztatni, miután komolyan vette egy bérgyilkos-közvetítő viccoldal karrieroldalát.

Egy évtizedre börtönbe kerülhet a 21 éves Josiah Ernesto Garcia Forrás: Josiah Ernesto Garcia / Facebook

Az amerikai légierő tartalékos Air National Guard ágánál szolgáló Garcia családja egy ideje komoly megélhetési problémákkal küzd, a fiatalember egyik ismerőse pedig felvetette, hogy a zsoldosmunkák állítólag nagyon jól fizetnek. Erre Garcia úgy döntött, hogy megpróbál bérgyilkosnak állni, rákeresett a neten a bérgyilkos munkákra, mire a szatirikus Rent-A-Hitman webhelyen kötött ki.

Nem esett le neki a poén, így munka reményében minden személyes adatát és további információkat megadva

regisztrált a bérgyilkos-közvetítő viccportál karrieroldalán.

Az oldal üzemeltetője átadta az adatait az FBI számára, amelynek az ügynöke fel is vette a kapcsolatot a fiatalemberrel. Több alkalommal is közölte vele, hogy a bérgyilkosság illegális, azonban ez nem tántorította el Garciát, beleegyezett valaki 5000 dollárért (~1,73 millió forintért) való meggyilkolásába. Az ügynök kérdéseire elmondta, hogy igény esetén nem riad vissza a célpontok megkínzásától sem, továbbá hajlandó trófeaként például az ujjuk vagy a fülük levágásával megcsonkítani azokat.

Végül 2500 dollár előleget is átvett, bár a letartóztatásakor azt állította, hogy meggondolta magát a bérgyilkossá válás ügyében és vissza kívánta adni a pénzt a megbízónak.

Az ügyész által felhozott vádak alapján Garcia akár tíz év letöltendő börtönbüntetést is kaphat.

A rentahitman.com domaincímet még 2005-ben regisztrálta a kaliforniai Bob Innes egy megalapítani kívánt techcég számára, a tervéből végül semmi sem lett, de a webcímet megtartotta, tényleges weboldalt nem lehetett betölteni róla. Elsőként 2010-ben egy brit nő kereste meg azzal e-mailben, hogy szeretne megöletni három embert egy örökösödési vita miatt, Innes jelentette őt a brit rendőrségnek, majd létrehozta a webcímen jelenleg is elérhető viccoldalt.

A komoly bérgyilkos-jelölteket és megrendelőket jelentgeti a hatóságoknak, egy 2021-es interjúban azt állította, hogy addigra már 150 embert próbáltak megöletni a viccoldalán keresztül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!