Megszűnt több népszerű Galaxy támogatása

samsung galaxy s10
Samsung Galaxy S10
Vágólapra másolva!
Korábbi prémium készülékek mellett egy középkategóriás népmobil is érintett.
Vágólapra másolva!

Újabb elavultnak tekintett okostelefonok terméktámogatását szüntette meg a Samsung, szúrta ki a holland GalaxyClub a mobilgyártó áprilisi frissítéseiről kiadott tájékoztatásának tanulmányozása során. Ettől függetlenül a készülékek természetesen továbbra is használhatóak maradnak, csak többé nem érkeznek hozzájuk sebezhetőségeket orvosló rendszerfrissítések.

Koruk ellenére a mai napig jól használható készülékek a Samsung Galaxy S10 család tagjai Forrás: Samsung

A korábbi prémium kategóriás készülékek közül a Galaxy S10e, a Galaxy S10, továbbá a Galaxy S10+ érintettek. Ezek még 2019 elején kerültek piacra Android 9 Pie rendszerrel, egészen Android 12-ig frissítette őket a gyártó, mostantól viszont már biztonsági frissítések sem érkeznek hozzájuk. A Galaxy S10 Lite és Galaxy S10 5G modellekhez még jár negyedévente a frissítés.

A volt prémium készülékek mellett a Galaxy A50 is lekerült a támogatott készülékek listájáról, a szintén 2019-ben és Android 9 Pie rendszerrel debütált készüléket Android 11-ig frissítette a gyártó, ezt követően pedig egészen máig kiadogatta rá az androidos biztonsági javításokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!