Kézre kerülhetett a szilícium-völgyi legenda gyilkosa

bob lee
Április elején gyilkolták meg a Szilícium-völgyben széles körben ismert és tisztelt Bob Lee szoftvermérnököt
Vágólapra másolva!
Ismerőse késelhette meg április elején a Cash és a Square társalapítóját.
Vágólapra másolva!

Szokatlanok az erőszakos bűncselekmények a technológiai iparban, azonban a napokban két súlyos eset is történt: a Konami japán dolgozója az irodában próbálta megölni a volt főnökét, továbbá április negyedikén meggyilkolták San Franciscóban Bob Lee szoftvermérnököt és üzletembert.

Még a Szilícium-völgy krémje is megemlékezett Bob Lee szoftvermérnökről, az értelmetlen halálával egy újabb remek ember és elme veszett oda Forrás: MobileCoin

Bob Lee-re kora hajnalban járókelők találtak rá öntudatlan állapotban, a támadója kétszer hasba szúrta, a kórházban halt meg. A férfi annak idején dolgozott az Android korai verzióján, a Cash alkalmazás és a Square társalapítója volt, halálakor a MobileCoin kriptovalutás cég műszaki igazgatójaként dolgozott.

A halálán ledöbbent a Szlícium-völgy techipara, részben mivel mindenki rendes és jóindulatú emberként ismerte, a kimagasló problémamegoldó képességének köszönhetően pedig akárhova is fújta a szél, mindenhol a legjobb mérnökök szerettek volna együtt dolgozni vele.

San Francisco rendőrsége most bejelentette a feltételezett gyilkosának kézre kerítését, az informatikai munkák kiszerzésével foglalkozó Expand IT vállalat tulajdonosát, Nima Momenit vette őrizetbe. A 43 éves Lee és a 38 éves Momeni ismerték egymást, a hírek szerint a gyilkosság hajnalán a gyanúsított autójában ismeretlen okból összevesztek, Lee kiszállását követően történt a késelés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!