Letiltja egyes régebbi termékeit az Apple

iphone 6, start, új, launch
Tokió, 2014. szeptember 19. Egy japán nő mutatja új készülékét az Apple két új okostelefonja, az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus árusításának megkezdésekor egy tokiói Apple-üzlet előtt, a japán főváros Ginza negyedében 2014. szeptember 19-én. (MTI/EPA/Franck Robichon)
Vágólapra másolva!
Kötelező lesz a legújabb verzióra frissíteni a rajtuk futó rendszerszoftvert.
Vágólapra másolva!

Rendkívül szokatlan beszámoló érkezett egy megbízható szivárogtatótól, állítása szerint idén május elején az iCloud kivételével az Apple rengeteg termékén teljesen le fognak állni a vállalat online szolgáltatásai, többek közt az App Store, a Siri, továbbá a Maps sem lesz használható rajtuk.

Csak találgatni lehet, hogy mi áll a szokatlan jelenség hátterében Forrás: MTI/EPA/Franck Robichon

Az információ megjelenését követően kiderült, hogy verziószámok és egyéb részletek taglalása nélkül az Apple nemrég csendben létrehozott már egy új támogatási oldalt az ügy kapcsán, amelyben arra kéri a szolgáltatások leállásával kapcsolatos hibaüzenetet kapott felhasználókat, hogy frissítsék az elérhető legújabb szoftververzióra az eszközeiket.

Ennek megfelelően jó hír, hogy nem válnak papírnehezékké az érintett kütyük és számítógépek, csak újabb verzióra kell frissíteni rajtuk az operációs rendszert. Az Apple online szolgáltatásaiból állítólag kizárásra kerülő szoftververziók:

  • iOS 11.0 – 11.2.6
  • macOS 10.13 – 10.13.3
  • watchOS 4 – 4.2.3
  • tvOS 11 – 11.2.6

A szivárogtató nem tudott információt szolgáltatni a helyzet okáról, de a legvalószínűbb magyarázatnak az tűnik, hogy valamiféle olyan sebezhetőség lapulhat az érintett szoftververziókban, ami veszélyt jelenthet az Apple internetes szolgáltatásaira, így a vállalat kizárja belőlük az ezeket futtató eszközöket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!