Demót kapott a legendás horrorjáték felújított verziója

Vágólapra másolva!
Vajon a remake fel tud nőni az alapjátékhoz?
Vágólapra másolva!

Eredetileg 2005-ben jelent meg a Resident Evil 4, és sokan azóta is a világ legjobb videójátékának tartják. Az kétségtelen, hogy a teljesen újfajta, vál fölötti kameranézetével évtizedekre meghatározta a hasonló jellegű lövöldözős játékokat. Maga a sorozat is ezzel a résszel indult el inkább az akció irányába, míg a korábbiak sokkal inkább feladványok megoldásáról és túlélésről szóltak.

A játékot azóta megszámlálhatatlan mennyiségű platformra ültették át, és hamarosan ezek száma tovább gyarapodik.

A Capcom ugyanis nekiállt felújításokat készíteni a sorozat részeiből, és miután a 2019-ben megjelent Resident Evil 2 Remake nagy sikert aratott, 2020-ban következett a harmadik rész, március 24-én pedig jön a Resident Evil 4 felújítása is.

Forrás: Capcom

Ahogy a korábbi epizódok esetében, a Capcom ezúttal sem csak a grafikát tuningolta fel jó alaposan, de hozzányúlt a kezelhetőséghez és a játékmenet bizonyos pontjaihoz is. Hogy nagyjából milyen lett a végeredmény?

Azt most egy demó segítségével bárki kipróbálhatja.

Mostantól elérhető ugyanis PS4-re, PS5-re, Xbox Series X/S-re és Steamre a Resident Evil 4 Chainsaw Demo, ami a játék egy korai szakaszát mutatja be. A hasonló demókkal ellentétben ez ráadásul nem csak néhány napig lesz elérhető, hanem az ígéretek szerint elég sokáig, így még csak kapkodni sem kell a kipróbálással.