Két kihasznált sebezhetőséget javított a Microsoft

windows update
A Microsoft Edge már hétfőn befutott frissítésében további 22 sebezhetőséget szüntetett meg a Microsoft
Vágólapra másolva!
Összesen 83 sérülékenységtől szabadult meg a Windowsban és egyéb szoftvereiben.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé tette a 2023. márciusi hibajavító keddes frissítéseit a támogatott termékeihez a Microsoft, a vállalat ezúttal 83 sebezhetőséget javított a Windowshoz és Office-hoz hasonló szoftvereiben. Ezek közül kilenc kritikus besorolást kapott, miután távoli kódfuttatásra, jogosultságkiterjesztésre, vagy szolgáltatásmegtagadási támadásokra adnak lehetőséget.

A Microsoft Edge már hétfőn befutott frissítésében további 22 sebezhetőséget szüntetett meg a Microsoft Forrás: Origo

A mostani hibajavítási özön keretében két aktívan kihasznált, nulladik napi sérülékenységet is megszüntetett a Microsoft. Az egyik buherált e-maileken keresztül az Outlook számítógépes alkalmazásában tett lehetővé jogosultságkiterjesztést, a másik pedig a Windows SmartScreent játszotta ki, az internetről letöltött futtatható fájlok esetében nem jelent meg a biztonsági értesítés az elindításukkor.

A Microsoft hibajavításai alapértelmezett beállítások mellett napokon belül települnek a számítógépekre, azonban a Gépház alkalmazás Windows Update részében manuálisan is kezdeményezhető az installációjuk.

További érdekesség, hogy a Windows 11 2022 Update (22H2) mostani összegző frissítése a sérülékenységek javításán túl számos új funkciót kapcsolt be az operációs rendszerben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!