Egymás torkát tapossa a WhatsApp és a Telegram üzenetküldő

WhatsApp
Vágólapra másolva!
A WhatsApp vezetője szerint a Telegram félrevezeti a felhasználóit a titkosítás kapcsán. A Telegram is kritizál.
Vágólapra másolva!

A Meta alá tartozó WhatsApp már többször kritizálta riválisait: néhány hónapja Mark Zuckerberg például azt állította, hogy a WhatsApp sokkal biztonságosabb, mint az iMessage. Most pedig a WhatsApp vezetéséért felelős Will Cathcart kritizálta a rivális Telegram üzenetküldőt.

WhatsApp Forrás: mashable

Állítása szerint a Wired és ő is kritikusak a Telegram végpontok közötti titkosítása kapcsán, azt ugyanis nem hitelesítette független fél. Vannak más hibák is: a titkosítás alapból nincs bekapcsolva, csoportos beszélgetésekben pedig nem is elérhető, az adatmentési hibákra hivatkozva.

A Telegram sem hagyja persze szó nélkül a dolgokat, szerintük a WhatsApp mentési funkciója a Google Drive-ra gyakorlatilag letiltja a titkosítást, a mentések nincsenek titkosítva, a hatóságok pedig innen bármit leszedhetnek a Google-t kérve. Persze mindkét fél érdeke, hogy a saját szolgáltatását jobbnak állítsa be. A Telegram kapcsán egyébként külön probléma, hogy egy hibás API miatt a felhasználók helyzetét 3 kilométeres körzetben kiadja.