Iskolából lopta az áramot a kriptobányász

kriptovaluta kriptobányászat
Nyolc hónapon át bányásztak kriptovalutát a specializált számítógépek
Vágólapra másolva!
Az épület padlóterébe, a központi légkondicionáló mellé rejtette a gépeit.
Vágólapra másolva!

A kriptovaluták előállítása nem csak a célra alkalmas eszközök miatt drága, a jelentős áramfogyasztás költsége is fejfájást okoz a kriptobányászoknak. A problémát számos érintett áramlopással próbálja kezelni, az elmúlt években több efféle eset is bejárta a sajtót, egyesek konkrétan ipari méretekben próbáltak az áramszolgáltatók vagy más felhasználók terhére meggazdagodni.

Nyolc hónapon át bányásztak kriptovalutát a specializált számítógépek Forrás: Cohasset Police

Most az Egyesült Államokból érkezett beszámoló egy viszonylag különleges esetről, Massachusetts állam Cohasset kisvárosában tizenegy rejtélyes eszközt fedeztek fel a középiskola padlóterében, közvetlenül a központi légkondicionáló mellett. Az esetet jelentették a rendőrségnek, még a Belbiztonsági Minisztérium nyomozói is kimentek szemrevételezni a látványosságot.

Három hónapnyi nyomozást követően a rendőrség közölte, hogy specializált áramköröket használó számítógépekről van szó, amelyekkel kriptovalutát bányásztak. Körülbelül nyolc hónapon keresztül mentek az eszközök, a tulajdonosuk az ellopott áramon keresztül 17 492 dollár, durván 6,3 millió forint kárt okozott az iskolakörzetnek. Nem tudni, hogy ezen idő alatt milyen értékben sikerült kriptovalutát előállítani velük.

A feltételezett elkövetőt is megtalálták a nyomozók, a 39 éves Nadeam Nahast gyanúsítják, a férfi 2022 márciusáig dolgozott az iskolában a létesítményigazgató asszisztenseként. A rendőrséggel eddig együttműködött, azonban csütörtökön nem jelent meg a bírósági meghallgatásán, így a bíró kénytelen volt elfogató parancsot kiadni, áramlopással és vandalizmussal vádolja az ügyész.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!