Rávarázsolták a Windows 11-et az Apple Mac gépeire

Parallels Desktop 18
Vágólapra másolva!
Vicces fordulat, de feltehető a Windows 11 az Apple Mac gépekre, egy alrendszer révén pedig androidos app is futtatható így.
Vágólapra másolva!

Immáron hivatalos megoldás is van arra, ha valaki ARM chipes Mac gépen szeretne Windows 11-et futtatni. A legújabb Parallels Desktop ugyanis képes erre, a Microsoft jóváhagyásával.

Miért akarna bárki ilyesmit? Vannak szoftverek, amelyek csak Windowson futnak, és esetben a munkából adódóan azokra van szükség.

Parallels Desktop 18 Forrás: Parallels

A Parallels eddig is tudta a Windowst futtatni, de csak a Windows 10-et támogatta az Apple Mac gépeken. Az új verzió már a Windows 11-et is, a 18-as változat a rendszer Pro és Enterprise verzióit is kezeli, minden jelenlegi, M processzoros Apple Mac gépen. Persze a Windows licenckulcsára szükség lesz.

A döbbenetes az, hogy az Android Windows-alrendszere működik. Vagyis aki az Apple Mac gépén a Parallels segítségével Windows 11-et futtat, az letölthet és használhat androidos appokat a gépén az Amazon App Store-on át. A másik alrendszer miatt pedig a Linux is támogatott. Így a Macből valódi keresztplatformos fejlesztői környezet válhat, még ha a DirextX 12 nem is támogatott.