Jön a tisztességes eSIM-kezelés az Androidba

sim kártyák
Photo prise le 27 septembre 2010 ŕ Paris de téléphones portables et de cartes SIM. Un vaste réseau, qui piratait les codes de sécurité des téléphones portables, vient d'ętre démantelé avec l'interpellation de neuf personnes dans toute la France, notamment des employés d'opérateurs de téléphonie mobile, a-t-on appris le 26 septembre 2010 auprčs des enquęteurs. AFP PHOTO ETIENNE LAURENT
Vágólapra másolva!
Egyszerűbb lesz váltani a telefonok között, indulhat a technológia térhódítása.
Vágólapra másolva!

Az Android 14 forráskódtárolójában talált bizonyítékok alapján már hetek óta tudni lehet, hogy az operációs rendszerben végre tisztességes támogatást kaphatnak az elektronikus SIM-kártyák, ezzel megnyitva az utat a megszokott fizikai kártyák széles körű lecserélése felé. Jelenleg csak néhány felső kategóriás mobil, táblagép és okoskütyü támogatja az eSIM-et, köszönhetően a technológia működésre bírásához szükséges hardveres, szoftveres, továbbá szolgáltatói követelményeknek.

A következő években széles körben megkezdődhet a klasszikus SIM-ek kivezetése Forrás: AFP/Etienne Laurent

A Mobile World Congress alkalmából a Google bejelentette az eSIM tisztességes támogatását az Androidban, állítása szerint az könnyűvé teszi majd a mobilozók számára, hogy manuálisan átvigyék a régi mobiljukról az újra az eSIM-et, bármiféle szolgáltatói közbenjárás nélkül. Viszont a szolgáltatóknak támogatniuk kell a lehetőséget, a Deutsche Telekom az elsők között ugrott fel a vonatra.

Sajnos részletekkel egyelőre nem szolgált a Google, azonban a korábban látott kódok alapján az új eSIM-es funkciók csak az Android 14-től kezdve lesznek elérhetőek, és lehetőség lesz a fizikai SIM-ek digitalizálására is, nem csak a meglévő eSIM-ek készülékek közti hordozására gondoltak az illetékesek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!